Похвални са инициативите, които възпитават младите хора в патриотизъм. Това каза

...
Похвални са инициативите, които възпитават младите хора в патриотизъм. Това каза
Коментари Харесай

Каракачанов: Похвални са инициативите, възпитаващи младите в патриотизъм

Похвални са самодейностите, които възпитават младежите в национализъм. 

Това сподели министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред участниците в 34-ия поход на възпитаници от района на Лудогорието – " По пътя на четата на Таню челник " през вчерашния ден, на 1 юни, в град Попово.

Походът бе подсилен от Министерството на защитата като демонстрация с военнопатриотична устременост, а тазгодишното издание е под патронажа на президента Румен Радев и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В приветствието си министърът на отбраната Красимир Каракачанов поздрави всички участници, посетители на града и представители на локалната и централна власт от общини от района за патриотичните събития, които организират, в границите на похода към Деня на Ботев и починалите за свободата и независимостта на България.

" Времената се сменят, политическите партии идват и си отиват, президенти и министър-председатели стават част от предишното. Но същинската българска история в никакъв случай не би трябвало да бъде забравяна. Истинската българска история е тази, която ни задължава да почитаме всички тези национални герои, отдали живота си за Освобождението на България от турско иго ", уточни министърът на защитата. И акцентира, че в своята история имаме задоволително образци за подражателство и по тази причина през днешния ден няма потребност да търсим нови полезности на Изток или на Запад.

Пред паметника на патрона на похода Таню челник министър Каракачанов сервира венец. В наличието на Националната гвардейска част и нейния Представителен духов оркестър, в тържествена конюнктура, беше припомнен подвигът на четата на Таню челник от 1876 година Макар и останал в сянката на героизма на четата на Христо Ботев, за района на Лудогорието и до през днешния ден Таню челник и неговите четници са заслужен образец за героична всеотдайност и родолюбие. На площада " Александър Стамболийски " в Попово особено за присъстващите деца, родители, посетители и участниците в похода се организира и изключително събитие от националната осведомителна акция за военната специалност " Бъди боец ". Военнослужещите, участващи в осведомителната борса в границите на акцията, дадоха отговор на голям брой въпроси за работата си във Въоръжените сили.

Чрез осведомителните брошури за разпространение на военната специалност присъстващите имаха опция да се срещнат с действителни вероятности за кариера във Въоръжените сили. Представители на Военното окръжие в Търговище осведомиха за настоящите състезания за предопределение и опциите на доброволния запас. Всички участници в 34-ия училищен поход посетиха осведомителните щандове и разговаряха с военнослужещите и цивилни чиновници, които съставляват на тях Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Силите за специфични интервенции, Националната гвардейска част, Служба " Военна полиция " и Централното военно окръжие.

Военнослужещите, които провеждат и вземат участие в тържищата към този момент допълнително от 10 града в страната, бяха поздравени и от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Заедно с командира на Националната гвардейска част полковник Кънчо Иванов, преподаватели от Военната академия " Г. С. Раковски ", представители на Централното военно окръжие и други публични посетители, министър Каракачанов се включи в журито за оценка на ученическите и детски отряди, участници в прегледа на патриотичната и маршовата ария.

Всички тимове от учебни заведения и детски градини бяха наградени с грамота и плакет от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. С негови заповеди уредникът на похода през всички тези години офицер от запаса доктор Анатолий Кънев, ръководител на Културно-просветно сдружение " Родно Лудогорие ", беше награден с награден знак " За достолепие и чест ". Почетна значка на Министерството на защитата получиха кметовете на общините Попово и Тутракан доктор Людмил Веселинов и доктор Димитър Стефанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР